Dragi naši učenici i poštovani roditelji,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se priključite u svladavanju izazova koji smo osmislili za učenike, roditelje, i djelatnike naše Škole.

U izazovu ravnopravno mogu sudjelovati svi učenici 1.-8. razreda, njihovi roditelji i djelatnici Škole. Izazov počinje u četvrtak, 16.travnja 2020 u 08:00h, kada krećemo u virtualnu avanturu oko Zemlje. Trenutna situacija zaustavila je treninge u klubovima, aktivnosti u školskoj dvorani, i druge rekreacijske oblike bavljenja sportom, što nije dobro, a kroz ovaj izazov nastojimo se, u uvjetima ograničenog kretanja, pokrenuti koliko god je to moguće.

Kao što ste vidjeli i čuli u kratkom videu koji ste dobili, cilj izazova je napraviti krug oko naše planete Zemlje. Zadatak nam je prehodati ili pretrčati nešto više od 28.000 km (po liniji zapad-istok od Zagreba do Zagreba). Točan datum završetka izazova teško je odrediti, jer to prvenstveno ovisi o broju uključenih sudionika i angažmanu, a cilj nam je naravno, da to napravimo u što kraćem roku.

Svaki dan, do završetka izazova, vodit će se dnevnik puta, u kojem će biti broj prijeđenih kilometara svakog dana, države, regije i gradovi koje smo „prošli“ u našoj virtualnoj šetnji te neke zanimljivosti na koje smo naišli putem. U kreiranju izazova također smo vodili računa da sudjelovanje ne oduzima puno vremena.

U nastavku navodimo kratka pravila za sudjelovanje.

  • U izazovu mogu sudjelovati svi učenici, roditelji i djelatnici naše Škole
  • Početak izazova je u četvrtak, 16.travnja 2020. u 8h
  • Za sudjelovanje u izazovu potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju za mjerenje broja koraka (npr. Pedometar) na mobitelu, koristiti pametni sat sa navedenom aplikacijom, fitness narukvicu i sl.
  • Što više hodati ili trčati, u stanu, na dvorištu, ili negdje vani gdje se ne zadržava puno ljudi, i za to vrijeme imati uređaj s uključenom aplikacijom za mjerenje koraka
  • Svaki dan do 10:00h poslati rezultat (prijeđena razdaljina u kilometrima, ne broj koraka!) predstavniku razreda (predstavnik se određuje u dogovoru s razrednikom)
  • Čuvati rezultate u uređaju do kraja izazova
  • Predstavnik razreda (od 1. do 3. razreda roditelj ili učiteljica, od 4. do 8. razreda učenik) ima zadatak svaki dan prikupiti podatke za svoj razred, i poslati zbrojene rezultate Horžiću do 11:00h svaki dan
  • Nakon što skupimo i zbrojimo sve prijeđene kilometre svakog dana, prof. Horžić radi izvješće i piše dnevnik puta
  • Po završetku izazova proglasit ćemo tri najbolja razredna odjela s najviše prijeđenih kilometara
  • Pozivamo zainteresirane učenike da po svojim učiteljicama šalju likovne ili literarne radove na temu izazova, a najzanimljivije ćemo i objaviti.

Još jednom Vas pozivamo da nam se pridružite u što većem broju i da nam redovito šaljete postignute rezultate, kako bismo što prije svladali ovaj izazov.