Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba događaj je koji se odvija svake godine. Zadrugari predstavljaju svoje proizvode, način izrade proizvoda i aktivnosti svoje učeničke zadruge.

Zbog novonastalih okolnosti, ovogodišnja smotra odvijala se online na TwinSpace-u, putem eTwinning platforme. Poveznica na stranice na TwinSpace-u na kojoj možete vidjeti našu i ostale učeničke zadruge je OVDJE.

Grad Zagreb broji preko sedamdeset učeničkih zadruga. Ove godine sudjelovalo je 37 učeničkih zadruga te gosti: UZ  Dabar Drvodjelske škole, te škole  iz Portugala, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Smotru je ove godine organizirala OŠ Ivana Meštrovića u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva i Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture.

Jedan od zadataka bila je izrada videa o UZ te naj – proizvodu za ovu šk.god. Kao proizvod odabrali smo naš kalendar za 2021. god. Video je izradila Filmska družina naše škole.

Čestitke svim učenicima i njihovim voditeljima na sudjelovanju na ovoj, za nas, prvoj smotri Učeničkih zadruga Grada Zagreba.

Voditeljica UZ Zora Alemka Miklić