Terenska nastava za šeste razrede u sklopu izvannastavne aktivnosti “Mladi etnolozi” bila je organizirana u Etnografskom muzeju Zagreb. Poput pravih etnologa i etnologinja, učenici su dobili zadatak da kod kuće intervjuiraju roditelje/bake/djedove te da od svojih kazivača saznaju na koji način su se oni igrali, koje su im bile omiljene igre, kako su provodili slobodno vrijeme, koje su animirane filmove gledali itd.

Potom su posjetili izložbu “Igračke – djetinjstvo zauvijek” gdje su imali prilike vidjeti dječje igračke od kraja 19. st. pa do danas, ali i pogledati crtani film.

 Muzejska pedagoginja  objasnila im je osnovne koncepte muzeja, rada u istom te način funkcioniranja. Također, imali su jedinstvenu priliku vidjeti čuvaonice predmeta koja ih se jako dojmila. Na kraju posjeta, učenici su razgledali i stalni postav Izvaneuropske zbirke EMZ-a te upoznali i čuli nadasve zanimljive priče o raznim predmetima. Na kraju, svi su dobili zadatak da zamisle sebe u ulozi kustosa/kustosice te pronađu najzanimljiviji izloženi muzejski predmet i osmisle osobnu priču tog predmeta koju su prezentirali, a potom su i  birali najbolju priču.
Učenici su bili kreativni, maštoviti, veseli  te uz igru ponešto i naučili.